Uitgelicht: workspace

Overzicht van de ontwikkelingen rondom de workspace

Flexible workstyles

De moderne business consumer wil altijd en overal toegang hebben tot data en applicaties, met de devices waarvoor hij zelf kiest. Hierbij draait alles om de vraag wie de eigenaar is van data, devices en applicaties.

Application & Desktop Delivery

Business consumers vertrouwen erop dat zij continu toegang hebben tot belangrijke informatiebronnen. Maar wie krijgt toegang tot wat en wanneer? Een zogenaamde IT-store biedt uitkomst. Een ‘winkel’ die een samengesteld geheel van applicaties en desktops, van data en van rollen of identiteiten in context aanbiedt. Hiervoor zijn verschillende Application & Desktop Delivery oplossingen voorhanden.

Enterprise Mobility Management

Beheeroplossingen voor mobiele technologieën en de mobiliteit van de business consumer – die zijn eigen apparatuur meeneemt (BYO) – staan bij Enterprise Mobility Management (EMM) centraal. EMM heeft betrekking op het beheer van de mobiele organisatie, op het managen van data.

Enterprise File Sharing

Enterprise File Sharing (EFS) betekent ‘het delen van zakelijke bestanden’. Dat kan met behulp van applicaties: een soort ‘Dropbox for the enterprise’. Met autorisatie naar je eigen systemen, of met federatie naar andere systemen toe. In de Werkplek van Morgen koppelen we EFS aan EMM zodat er geen twijfel bestaat over met wie je files kan en mag delen.

Identity & Access Management

Met de opkomst van SaaS-applicaties is Identity & Access Management een onderwerp waar iedereen wel over na móet denken. Voor elke SaaS-applicatie – en ook bepaalde functies binnen deze applicatie - is immers een gebruikersaccount en wachtwoord vereist om toegang te verkrijgen tot de dienst. Voor de medewerkers is het een nachtmerrie om al deze verschillende logingegevens te moeten onthouden; ICT-afdelingen zoeken naar oplossingen om grip te houden op de vele toegangsgegevens.

Unified communications

Unified communications zijn voor de business consumer een onmisbaar communicatiemiddel. Het maakt mobiel werken menselijk en geeft toegang tot video, spraak en geluid en maakt het mogelijk het beeldscherm te delen en laat real-time beschikbaarheid zien. 

Social enterprise

De menselijke component in de Werkplek van Morgen komt ook terug in social enterprise, het gebruik van sociale media binnen het eigen bedrijf.

Applification

Een vreemde eend in de bijt is Applification, ofwel de wereld van de applicaties. Slimme applicaties zijn nodig in de mobiele organisatie, omdat zij business processen kunnen ondersteunen en het werken efficiënter maakt.

Jits Langedijk Jits Langedijk Technology officer

"De aandacht is anno 2015 niet meer alleen gericht op het beheer van de fysieke infrastructuur. Beheer, uitrol en bescherming van devices, applicaties en data zullen met de opkomst van Enterprise Mobility steeds belangrijker worden." 

Bring Your Own Device
24/12/2015
Bring Your Own Device. Een concept dat bekend in de oren klinkt, nietwaar? In het benchmarkonderzoek dat PQR in 2015 heeft laten uitvoeren door een onafhankelijk onderzoeksbureau komt echter naar voren dat 74 procent (!) van de ondervraagde...
Application Virtualization smackdown
In deze whitepaper vindt u een overzicht van oplossingen en vraagstukken die gaan over applicatievirtualisatie. Tevens zijn de bijbehorende features in kaart gebracht zodat u gemakkelijk vergelijkingen kunt trekken.