Rob Beekmans

Senior consultant
Rob Beekmans

Workspace | End User Computing | monitoring | vExpert-EUC

Rob Beekmans (1969) werkt sinds 2008 bij PQR en richt zich op het ontwerpen van gebruikersomgevingen. Hij houdt zich in de dagelijkse praktijk bezig met End User Computing (EUC) en vraagstukken op het gebied van Application & Desktop Delivery. Daarnaast is hij veel bezig met monitoringproducten om business continuïteit te garanderen. In de afgelopen 20+ jaar dat Rob werkzaam is in de IT heeft hij onder andere ervaring opgedaan met implementatie van facility managementoplossingen. Dit waren wereldwijde Enterprise omgevingen met honderdduizenden gebruikers.

Rob is verkozen tot vExpert-EUC, een groep van slechts 16 'influencers' die VMware adviseren en bekritiseren inzake hun EUC-strategie.

Als Senior Consultant richt Rob zich niet op een bepaalde leverancier; alle producten gericht op gebruikersomgevingen zitten in zijn portfolio. De eisen en wensen van een klant zijn leidend om te bepalen welk product het beste kan worden toegepast.

Rob is actief op social media, via Twitter deelt hij zijn technische kennis. Op zijn persoonlijke blog schrijft hij artikelen met meer technische diepgang, visies op de toekomst en reviews van producten.

rbe@pqr.nl | @robbeekmans | vThoughts of IT

Een veilige werkplek met VMware UEM en NSX
De wet tegen datalekken is nu bijna een half jaar oud en velen van ons zijn hier dagelijks druk mee. In 2017 wordt deze wet uitgebreid en komt er nieuwe Europese regelgeving omtrent privacy en data. Is uw organisatie voorbereid op een datalek?
16/06/2016
Update User Environment Management smackdown
De User Environment Management smackdown is bijgewerkt, versie 16.01 is uit! De User Environment Management (UEM) smackdown geeft u een overzicht van de oplossingen en producten in de markt die het beheren van de gebruikersomgevingen mogelijk maakt...
08/04/2016
Aankondiging VMware: Workspace ONE
Samenvoeging van drie VMware-producten: Horizon, Airwatch en Identity Manager. In de voorgaande blog over de aankondigingen van VMware heeft u kunnen lezen over VMware Horizon 7. In deze blog breng ik u op de hoogte van de andere grote aankondiging...
22/02/2016
VMware voortvarend op weg op EUC-gebied
Afgelopen woensdag, 10 februari 2016, kondigde VMware in Europa via een online event de nieuwste ontwikkelingen aan op het gebied van End User Computing (EUC). Deze aankondiging was al weken het onderwerp van gesprek op sociale media, omdat VMware...
11/02/2016