Laurens van de Weg

Senior sales consultant
Laurens van de Weg

Datacenter | backend | technisch geweten

Laurens van de Weg (1973) is geruime tijd werkzaam in de ICT-sector en werkt sinds 1999 bij PQR. Laurens schuift, in het voortraject, als technisch geweten aan bij klanten. Als er nog geen ontwerp ligt en als er nagedacht moet worden over de oplossing van de uitdaging. Zijn focus ligt daarbij op advisering rondom de backend infrastructuur. Laurens heeft zich gespecialiseerd in (Hyper) Converged Infrastructure oplossingen. De behoefte aan eenvoud in beheer en uniforme hardware wordt steeds groter. Daarnaast merkt hij dat klanten steeds vaker bereid zijn om de stap te zetten naar een hybride cloud omgeving. In zijn rol kan Laurens u voorzien van inzicht in de diverse mogelijkheden.

Als Senior Presales Consultant is hij op hoogte van de gebruikte technologieën in de markt en weet hij deze goed tegen elkaar af te zetten om zo een juiste keuze te kunnen maken in het belang van de klant. Hij volgt nieuwe technologieën en ontwikkelingen in de markt op de voet en deelt deze kennis graag met u. Laurens heeft in de loop der jaren zeer veel kennis opgebouwd van allerhande ICT-infrastructuurproducten en hierdoor is hij in staat om snel en goed inzicht te verschaffen in de benodigde infrastructuur.

PQR voert meerdere merken binnen het zogenaamde A-portfolio, waarbij Laurens zich met al deze producten comfortabel voelt en objectief naar de voor u beste oplossing zoekt. Vanwege zijn technisch bedrijfskundige achtergrond denkt hij graag mee vanuit het klantperspectief.

Voor een aantal grote klanten is Laurens een vast aanspreekpunt, waarbij hij in samenwerking met deze klanten de oplossing samenstelt of slechts verifieert. Door bij deze klanten als vast aanspreekpunt te fungeren is hij ook in staat om snel te schakelen en mee te denken en begrijpt de klant.

Zijn motto luidt: "Ik wil graag een vraagbaak zijn voor klanten, waarbij we samen een passende ICT-infrastructuur ontwerpen en een langdurige relatie opbouwen om deze infrastructuur ook passend te houden."

lwe@pqr.nl