PQR introduceert PQR Academy voor startende en ervaren IT’ers

Op 18 september, geeft PQR, dé toonaangevende IT-partner in Nederland, het startsein voor de PQR Academy. Met dit nieuwe initiatief richt PQR zich op zowel starters als zeer ervaren IT’ers met een aantrekkelijk, gecombineerd aanbod van leren en werken. Afhankelijk van het opleidings- en kennisniveau en ervaring kunnen IT-trainees instromen op bepaalde functies binnen de organisatie. Alle trainees krijgen een uitgebreid, gepersonaliseerd opleidingsprogramma waarmee ze een boost kunnen geven aan hun persoonlijke ontwikkeling en aan hun carrière.

“We hebben in Nederland al enkele jaren te maken met een situatie waarbij de vraag naar IT’ers het aanbod ruim overstijgt. Dat betekent dat IT’ers steeds selectiever zijn in het kiezen van hun werkgever. Er is echter een groep IT’ers die daar niet altijd van profiteert: dat zijn de starters”, zegt Maurice Krouwel, manager HR van PQR. “Met de PQR Academy biedt PQR zowel starters als zeer ervaren IT’ers een aantrekkelijke werkomgeving met een pakket aan opleidingen, coaching en certificeringen dat voor iedereen op maat wordt ontwikkeld. Alle deelnemers kunnen rekenen op maximale ondersteuning bij de vier pijlers van de PQR Academy: coaching, mentoring, intervisie en training van de hard & soft skills”.

Doorgroeimogelijkheden

De PQR Academy is voor ambitieuze IT’ers die een opleiding hebben afgerond op MBO (niveau 4) of HBO of universitair geschoold zijn. Op basis van ervaring en kennis wordt bepaald op welk niveau en in welke functie een IT-trainee start. Voor de starter, de medior en de professional zijn er vier verschillende instroommomenten. Daarbij kijkt de trainee samen met een persoonlijke mentor wat een realistisch groeipad is. De junior trainees beginnen als 1e-lijns of 2e-lijns supportmedewerker. Zij kunnen doorgroeien tot senior managed service engineer of in binnen PQR specialiseren tot senior system engineer of consultant op het gebied van workspace of datacenter.

Meer informatie over de PQR Academy is hier te vinden.

Meer informatie

PQR HR, Maurice Krouwel, tel: +31 (0)6 5152 0970, e-mail: maurice.krouwel@pqr.nl  

De Meern/Amsterdam - Vandaag, 19 september 2017, opent de PQR Academy zowel in de Meern als Amsterdam haar deuren.
De Meern/Amsterdam - Vandaag, 19 september 2017, opent de PQR Academy zowel in de Meern als Amsterdam haar deuren. De PQR Academy is opgezet door PQR, dé toonaangevende IT-partner in Nederland. Met dit nieuwe initiatief richt PQR zich op zowel...