Licentiemanagement

Het is belangrijk om licentiemanagement goed te regelen. Want u wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw Microsoft licenties en uw licenties moeten gebaseerd zijn op het feitelijke gebruik van de software. PQR neemt de complexiteit van licentiebeheer bij u weg en brengt er rust voor terug.

Image


Legaal softwaregebruik

Licentiebeheer is een vak apart, zeker gezien de vaak complexe ‘end user license agreements’ van de softwarefabrikanten. Veel organisaties zijn, vaak onbewust, verkeerd gelicenseerd. Tegelijkertijd staat het voorkomen van illegaal softwaregebruik bij softwarefabrikanten en overheden hoog op de agenda. Met onze Microsoft licentiebeheer-dienstverlening helpen wij u de regels correct toe te passen.

De juiste licentievorm

PQR kijkt niet alleen naar de kosten, maar ook naar de toekomst. Is de goedkoopste licentievorm wel flexibel genoeg om uw behoefte van volgend jaar in te kunnen vullen? Daarom letten we altijd op het totaalplaatje: bij nieuwe investeringen, maar ook bij contractverlenging en uitbreidingen. Samen met u bepalen we de optimale balans tussen korte en lange termijn.

Optimalisatie licentiemanagement

PQR biedt verschillende oplossingen om organisaties hierbij te ondersteunen. Zo helpen we bij het in kaart brengen van de huidige licentiepositie, waarna wij adviseren over de best passende contractvorm. Wij leveren en registreren uw Microsoft licenties, zowel traditionele licenties (Office, Windows Server etc.) als Microsoft 365 en andere public cloud licenties. In ons licentieportaal kunt u alle relevante informatie snel terugvinden en wordt u tijdig geïnformeerd over aflopende onderhouds- en licentieovereenkomsten.

Image

Inzicht in en advies over uw licenties? PQR kan u helpen.

PQR is Direct CSP Partner

PQR is Microsoft Direct Cloud Solution Provider (CSP) partner en staat in direct contact met Microsoft. Dat biedt deze voordelen: 

  • PQR is uw Single Point of Contact voor advies, aanschaf en in geval van problemen
  • Microsoft Premier Support contract - waardoor u 24 X 7 van de beste support bent gegarandeerd
Flexibiliteit in licentiekosten, ook voor kleinere organisaties

Een van de grote voordelen van de cloud is flexibiliteit: u kunt op elk gewenst moment gebruikers (en dus licenties) toevoegen of verwijderen. Maar bewegen de kosten daarbij net zo flexibel mee? Bij PQR wel: u betaalt alleen voor de dagen dat de licenties in gebruik zijn. Zeker bij regelmatige wijzigingen in aantallen licenties kan dit veel geld besparen.

Voor organisaties met minder dan 300 werkplekken, biedt PQR een aantrekkelijke maandelijkse betaling tegen dezelfde prijs die Microsoft rekent wanneer u jaarlijks vooruit betaalt. Dat betekent dat u meer flexibiliteit heeft en lagere kosten.

Licentieportaal

Geen controle zonder inzicht. Daarom krijgt u bij PQR toegang tot uw eigen licentieportaal, waarin u alle relevante informatie over uw licenties snel terug kunt vinden. Deze omgeving bevat ook een marktplaats, waarin u zelf licenties en kosten kunt vergelijken en bestellen. Uiteraard kunnen wij naar wens met u meekijken om de juiste keuzes te maken, en u kunt gewoon via uw vaste contactpersoon blijven bestellen.

Security

Wat heeft security met licenties te maken? Meer dan veel mensen in eerste instantie denken. Via de diverse CSP-abonnementen, zijn er veel extra opties beschikbaar, in bepaalde gevallen zelfs zonder extra kosten, die de veiligheid verhogen. Hierdoor krijgt u centraal controle over en inzicht in de veiligheid van uw volledige omgeving. Ook op het gebied van security kan PQR u helpen de bedrijfsvraag te vertalen naar de techniek.

Advies over alle licentievormen

Open License, Open Value, SPLA of CSP? Microsoft biedt naast cloud-oplossingen ook nog traditionele licentievormen zoals Open License en Open Value. Het Open License programma komt te vervallen op 1 januari 2022. Wij hebben de mogelijkheden alvast geanalyseerd. Onze conclusie is helder: 99% van wat binnen Open License kan, kan ook via CSP-licenties. 

Of uw hard- en software is afgeschreven, een ‘cloud first’-strategie ontwikkelt, van CAPEX naar OPEX wilt of de flexibiliteit wilt vergroten: er zijn genoeg aanleidingen om over licentiemanagement te gaan nadenken. Daarin denkt PQR graag met u mee, bijvoorbeeld door vrijblijvend te sparren met een licentiespecialist. Uit ervaring weten wij dat dat al veel duidelijkheid en nieuwe inzichten kan geven. Wilt u een integrale benadering van uw licentievraagstukken en rust in licentiebeheer? Neem contact op met PQR. 

Inzicht in en advies over uw licenties? PQR kan u helpen.