Kernwaarden

Waar wij voor staan?

Toonaangevend

Vooruitstrevend, Trendsettend, Ambitieus

ICT is complex. Wij brengen dat terug naar de essentie. PQR-medewerkers zijn professionals die precies weten wat ze doen. Zij zijn opgeleid om van een complexe ICT-omgeving een eenvoudig werkterrein te maken. Hiermee zorgen wij ervoor dat wij én onze klanten toonaangevend kunnen zijn in de branche. IT wordt bereikbaar en begrijpbaar gemaakt voor iedereen. PQR is als trusted partner altijd op zoek naar innovatieve en vernieuwende oplossingen. 

Deskundig

Betrouwbaar, Expert, Kwalitatief

PQR stelt hoge eisen stellen aan de kwaliteit van producten en diensten en handelt daar ook naar. Bij vrijwel al onze partners heeft PQR de hoogste partnerstatus. Dit laat zien dat we een kennisorganisatie zijn met focus, gecertificeerde medewerkers, praktijkervaring en referenties. Deze kennis vertaalt zich in awards en successen, zowel op persoonlijke titel als voor het bedrijf. Onze medewerkers zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën door partnerdagen, certificeringen, opleidingen en cursussen. Maandelijks organiseren wij interne kantoordagen om kennis en ervaring met elkaar te delen. Onze professionaliteit bewaken we door in onze beoordelingsprocedures naast onze eigen ervaringen ook ervaringen van onze klanten en leveranciers mee te laten wegen.

Onze deskundigheid vertaalt zich in heldere en simpele procedures en processen, duidelijke offertes, een pragmatische aanpak en flexibiliteit. Bij PQR trekken we heldere, beknopte en goed onderbouwde conclusies. Wij brengen complexiteit terug naar eenvoud en dragen onze kennis en ervaring graag aan onze klanten over. Dat noemen we de PQR-aanpak. Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan?

Verrassend

Vernieuwend, Eigen(wijs), Inspirerend

Wij verrassen met IT die werkt door middel van continuïteit voor uw IT-omgeving. IT-professionals bij PQR streven op een plezierige en
verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit (producten, diensten, service) voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Plezierig

Vriendelijk, Toegankelijk, Servicegericht

Met veel plezier werken wij aan de toekomst van onze klanten. Klanttevredenheid staat op één, wat ook live terug te zien is op onze website. PQR heeft een skilled servicedesk, het bestaat uit kleine teams met persoonlijke aandacht en een hoog kennisniveau. 90% van de incidenten wordt binnen 24 uur opgelost en de gemiddelde rating is 8.8 van 10.