Clouddiensten

De weg naar een infrastructuur met cloudoplossingen.

PQR heeft een aantal clouddiensten ontwikkeld om u op weg te helpen naar de cloud. Neem contact op met PQR als u hierin begeleiding of advies zoekt.

Cloud Application & Infrastructure Assessment

Cloud biedt nieuwe mogelijkheden binnen uw ICT-infrastructuur: wellicht wilt u aan de slag met self-service provisioning binnen een private cloud, Infrastructure as a Service (IaaS) of off premises managed cloud. Voordat u naar dit nieuwe scenario toe kunt groeien, helpt de Cloud Application & Infrastructure Assessment u bij het inventariseren van uw huidige infrastructuur. De assessment geeft u inzicht in de globale stappen die ondernomen moeten worden om van de huidige ICT-infrastructuur naar het cloud gebaseerde scenario te komen. Klik hier voor uitgebreide informatie over de assessment. >> meer

Cloud Managed Services Assessment

Wanneer u kiest voor een private cloudoplossing, heeft u de keuze deze deels of in zijn geheel in beheer te laten nemen door PQR. Om de private cloud in beheer te kunnen nemen wordt er een assessment gedaan om te bepalen wat er in beheer genomen dient te worden en welke service levels geleverd dienen te worden. Na dit assessment wordt een managed services voorstel voor u uitgewerkt.

Cloud Architecture Design Service

Wanneer u heeft gekozen voor een cloudoplossing, dan is de eerste stap het ontwerpen van een nieuwe cloudomgeving. De output van de Cloud Application & Infrastructure Assessment helpt als input om een functioneel en technisch ontwerp op te stellen. Met de Cloud Architecture Design Service is PQR u hierbij van dienst.

Cloud Builder Service

Dit betreft het volledig opbouwen van een private cloudinfrastructuur inclusief orchestration, compute, networking, storage, virtualisatie en uitwijk.

Cloud Discovery workshop

Worstelt u met een IT-uitdaging en wilt u weten of cloud daarvoor de juiste oplossing is? Met de Cloud Discovery Workshop gaat PQR met u in gesprek over wat cloud uw organisatie kan bieden. U maakt kennis met de mythes en mogelijkheden van cloud en welke rol Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Software-as-a-Service (SaaS) in uw organisatie kunnen vervullen. >> meer

Cloud Migration Service

Deze dienst betreft de migratie naar, uit of tussen cloudomgeving(en). Voorafgaand aan de migration service gaan de Cloud Discovery Workshop en Cloud Application & Infrastructure Assessment.

Cloud Performance Assessment

Deze dienst wordt toegepast wanneer u performanceproblemen ervaart in uw huidige private of public cloudinfrastructuur. Bij de uitvoering van deze dienst wordt gebruik gemaakt van onsite tooling om de performanceproblemen in kaart te brengen. U ontvangt een rapportage over de performance van de huidige omgeving op infrastructureel en applicatieniveau. Daarbij identificeren wij knelpunten en geven we advies over de mogelijke oplossingsrichtingen.

Cloud Proof of Concept

Wanneer u een private cloudomgeving overweegt of nadenkt over het migreren van een applicatie naar een IaaS-platform bij een cloudprovider dan biedt PQR u enerzijds de mogelijkheid voor een private Cloud Proof of Concept, anderzijds bieden wij u de mogelijkheid om uw applicatie tijdelijk via een IaaS-oplossing van onze partner te gebruiken. Met deze dienst laten wij u zien wat de voordelen zijn van orchestration en geautomatiseerde versnelde deployment van workloads.

Op zoek naar de juiste mix tussen cloud en eigen bodem
Executive People | december 2015 | Viktor van den Berg | PQR helpt klanten bij de selectie en implementatie van clouddiensten