Het PQR Experience Center breidt uit met FortiGate VMX

Ronald de Jong

In het PQR Experience Center (PEC) kunt u al langer ervaring opdoen met verschillende Workspace en Software Defined DataCenter (SDDC) concepten. Zo kunnen we u in het SDDC PEC laten zien hoe met VMware NSX-netwerken worden gevirtualiseerd en beveiligd en hoe u met vSAN een gedistribueerde storage omgeving creëert met een paar muisklikken.

Vanaf nu breiden we deze mogelijkheden uit met een nieuwe functionaliteit op het gebied van netwerkbeveiliging, te weten FortiGate VMX van Fortinet.

Met VMware NSX is het mogelijk om beveiliging aan te brengen, door gebruik te maken van regels waarin datastromen worden toegestaan. NSX kan dit op basis van adressen en poortnummers. Hierdoor is het mogelijk om te isoleren en te segmenteren:

Is het echter nodig om verkeer van en naar virtuele machines te inspecteren, dan moet daarvoor een toevoeging worden gedaan aan de VMware NSX-omgeving in de vorm van een Next Generation FireWall (NGFW)-oplossing. De oplossing die PQR heeft gekozen voor deze functie, is FortiGate VMX.

Deze oplossing integreert nauw met VMware NSX en wisselt gegevens uit zodat binnen NSX gedefinieerde groepen kunnen worden gebruikt binnen de FortiGate VMX Service Manager.

Binnen VMware NSX kunt u vervolgens definiëren welk verkeer moet worden geïnspecteerd en kan binnen de FortiGate-VMX Service Manager bepaald worden welke inspectie hierop moet worden uitgevoerd.

Denk hierbij aan Virus Scanning, Web Filtering en Intrusion Prevention. Maar het blijft hier niet bij, alle NGFW-functionaliteiten die u van FortiNet gewend bent, kunt u ook gebruiken bij de integratie met VMware NSX.

Maak een afspraak!

Geïnteresseerd om te zien hoe de combinatie van VMware NSX en FortiGate VMX werkt en welke mogelijkheden het voor uw organisatie biedt? Maak snel een afspraak. Neem hiervoor contact op met uw accountmanager of met info@pqr.nl. We verwelkomen u graag in ons PQR Experience Center.

Ronald de Jong
Senior Consultant PQR

>> meer blogs

Reacties

Reactie toevoegen