Ervaar SDDC in het PQR Experience Center!

Ronald de Jong

Nieuw: VMware’s Software Defined Data Center (SDDC) in het PQR Experience Center!

Al jaren kunt u bij PQR terecht om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van allerlei soorten werkplekconcepten. U kunt in ons PQR Experience Center ervaren hoe de verschillende mogelijkheden aanvoelen en uw eigen toekomstige scenario uitproberen, nog voordat de investering plaatsvindt.

Naast deze mogelijkheden is het vanaf nu ook mogelijk om te kijken naar de functionele infrastructuur áchter de werkplek. PQR presenteert dan ook met enige trots de Software Defined Data Center oplossingen (SDDC) van VMware in het PQR Experience Center (PEC).

De specialisten van PQR laten u zien hoe de verschillende componenten van VMware’s portfolio functioneren en samenwerken om een stabiele, flexibele en veilige omgeving te bieden aan uw bedrijfsapplicaties. Zoals u in de afbeelding hiernaast kunt zien, bestaat het SDDC uit verschillende componenten.

Software Defined Compute (SDC)

Met VMware vSphere is het al jaren mogelijk om Software Defined Compute functionaliteit te bieden. Het is de meest gebruikte en meest bekende hypervisor ter wereld en dat is het niet voor niets geworden. In het PEC kunnen we u de laatste versie laten zien, met al haar nieuwste functionaliteiten.

Software Defined Storage (SDS)

VMware heeft een aantal jaren geleden de stap gezet om de totale stack van het Software Defined Datacenter aan te bieden en daarbij mocht een SDS-oplossing niet ontbreken. Deze biedt VMware aan met het product vSAN, dat op het moment van dit schrijven al toe is aan zijn 5e iteratie (versie 6.5). En de ontwikkeling staat niet stil. VMware is met vSAN in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste SDS-leveranciers van dit moment. In het PEC laten wij u zien hoe snel we een AllFlash vSAN Array configureren en gebruiken en kunt u zien hoe eenvoudig het is om een Stretched Storage Cluster aan te bieden.

Door gebruik te maken van policies, verhoogt u op eenvoudige wijze de juiste bescherming en performance van uw kostbare virtuele machines, zonder dat er aan de storage zelf iets configureert.

Software Defined Networking & Security

De laatst toegevoegde telg aan de SDDC-familie van VMware is NSX, maar dat betekent zeker niet dat we hier met nieuwe of onvolwassen technologie te maken hebben. In 2013 nam VMware het bedrijf Nicira over, waaruit uiteindelijk NSX zou ontstaan. In eerste instantie begonnen als methode om snel en eenvoudig virtuele netwerkcomponenten beschikbaar te kunnen stellen aan organisaties die dat wilden, biedt NSX tegenwoordig veel meer.

Misschien wel de belangrijkste functionaliteit van NSX: security. In de huidige tijd van bedreigingen is het noodzakelijk om ook het interne netwerk te beveiligen tegen bedreigingen en VMware NSX biedt dit door middel van microsegmentatie.

In het PEC laten we u graag zien hoe u eenvoudig uw virtuele infrastructuur kunt beschermen tegen kwaadwillenden en hoe u snel gebruik kunt maken van virtuele netwerkcomponenten, zonder dat u daarvoor uw stoel uit hoeft te komen.

Software Defined Management & Automation

Om al deze virtuele infrastructuur te kunnen automatiseren en beheren, is het nodig om gebruik te maken van krachtige automatiseringsoplossingen. Zo biedt VMware het product vRealize Automation, waarmee het mogelijk is om eenvoudig complexe virtuele infrastructuren te bouwen en uit te rollen. Dit kan door gebruik te maken van blue prints, die keer op keer, in zeer korte tijd, functionaliteit beschikbaar maken aan uw gebruikers en klanten.

Door gebruik te maken van vRealize Operations, vRealize Network Insight en VMware LogInsight, krijgt u inzicht in de gezondheid van uw omgeving. U houdt controle over alle Software Defined componenten en wordt gealarmeerd wanneer er zich problemen voor doen, nog voordat gebruikers daar last van hebben. In het PEC laten we u graag zien hoe deze producten opereren en interacteren met de virtuele infrastructuur.

Maak een afspraak!

Geïnteresseerd om te zien hoe VMware’s Software Defined Datacenter functioneert en welke mogelijkheden het voor uw organisatie biedt? Maak snel een afspraak.

Neem hiertoe contact op met uw accountmanager of via info@pqr.nl. We verwelkomen u graag in ons PQR Experience Center.

Ronald de Jong
Senior consultant SDDC

>> meer blogs

 

Reacties

Reactie toevoegen

In de BIG staan verschillende maatregelen beschreven ter voorkoming van datalekken. Maar zelfs dan blijkt bescherming van data en voorkomen van datalekken, nog een lastige klus.
27/01/2017
VMware NSX
Op 3 mei jl. heeft VMware een nieuw licentiemodel met betrekking tot VMware NSX geannonceerd. Een belangrijke stap in het dichterbij brengen van microsegmentatie naar een groot deel van organisaties in Nederland.
10/05/2016