Senior Workspace Consultant

Maurice WehrmeijerVacatures

Als senior Workspace Consultant werk je zelfstandig en in teamverband op hoog technisch niveau in grote, complexe infrastructuurprojecten met de nieuwste innovatieve ontwikkelingen.

In je functie als senior consultant ben je met name betrokken bij implementaties maar zul je ook regelmatig als lead consultant in een project werken.

Samen met de projectmanager ben je medeverantwoordelijk voor de planning, aansturing, uitvoering en oplevering van onze infrastructuurprojecten en zorg je ervoor dat onze projecten succesvol worden afgerond en opgeleverd. Je hebt een brede expertise op het gebied van IT-oplossingen zoals cloud en datacenter, met gespecialiseerde kennis over workspace.

Je gaat naar klanten om te praten over hun uitdagingen op het gebied van workspace, je brengt de wensen van de klant in kaart en adviseert over de verschillende workspace-oplossingen. Je bepaalt en bewaakt samen met de klant de roadmap om bijvoorbeeld van een traditionele werkplek naar een moderne werkplek te migreren.

Je hebt een proactieve rol in de presales-fase van projecten, zodat jouw projecten optimaal van start gaan en binnen budget blijven. Je categoriseert de aanvragen van de klant, schrijft mee aan het projectplan en maakt de technische calculaties. Tijdens het project ben je het eerste aanspreekpunt en sparringpartner voor de klant en je PQR-collega’s. Je zorgt ervoor dat technische kennis maximaal gebruikt wordt om onze klanten op een professionele manier te garanderen van de hoogste kwaliteit.  Je borgt jouw project ook binnen de PQR-organisatie. Denk dan aan marketing, sales en een eventuele overdracht naar beheer.

Naast je projectwerkzaamheden krijg je de mogelijkheid om tijd te besteden aan het schrijven van content zoals whitepapers en blogposts of het bezoeken van (internationale) evenementen.

Waarom PQR?

PQR is een snelgroeiende IT-organisatie en dé cloud integrator van Nederland. Rust, dat is wat PQR maakt voor onze klanten. Dat doen we op een bevlogen en betrokken wijze – niet passief – daarom ‘maken’ we rust. Bij PQR draaien diensten niet om IT maar om oplossingen en de mensen die we daarmee helpen.

Rust is wat wij maken en daarin willen wij de beste zijn in Nederland – zodat onze klanten kunnen werken en groeien. Bevlogen, trots, slim en uitdagend zijn onze kernwaarden. Deze vind je overal terug: in onze visie, maar ook in onze manier van werken en omgaan met elkaar.

De communicatielijnen binnen ons bedrijf zijn superkort, de bedrijfscultuur is informeel. En natuurlijk: ‘work hard, play hard’. Daarom organiseren we regelmatig leuke activiteiten tijdens en buiten kantoortijd.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-studie of een gelijkwaardig werk- en denkniveau;
  • Je werkt minimaal 3 jaar als senior consultant in de IT-branche;
  • Je hebt ervaring met het ontwerpen en implementeren van werkplekconcepten;
  • Je bent communicatief en sociaal vaardig;
  • Je krijgt energie van het contact met klanten en het leuk vindt om met collega’s te sparren over oplossingen;
  • Je hebt implementatie-ervaring met de verschillende workspace-oplossingen van bijvoorbeeld Citrix, VMWare en Microsoft;
  • Je beschikt over brede, technische kennis en je wilt opleidingen en trainingen volgen om je technisch nog verder te specialiseren;
  • Je beschikt over de meest recente certificeringen van een of meerdere workspace-oplossingen van Microsoft, Citrix of VMware;
  • Jouw zichtbaarheid binnen de community en samenwerking met onze partners maken deze functie nóg interessanter voor jou;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Competenties

| klantgericht | kwaliteitsgericht | overtuigend | sparringpartner | daadkrachtig | uitstekende communicatieve vaardigheden | teamplayer |

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie bij dé marktleider op het gebied van geavanceerde IT-infrastructuren, werken met professionals op hoog kennisniveau en een grote mate van zelfstandigheid. Je krijgt een uitstekend salaris en we bieden je goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en keuzemogelijkheden in telefoon en laptop. 

Let op: in oktober gaat PQR verhuizen. Onze beide vestigingen gaan gezamenlijk verder als één groot PQR-HQ op de Secoya Campus in Utrecht.

Rustmaker-in-spe?

Solliciteer direct

Vul het formulier in op de vacaturepagina van de positie die je ambieert en upload je cv.


Geplaatst door
Maurice Wehrmeijer

Maurice Wehrmeijer

Maurice is online marketeer en contentstrateeg bij PQR. Ooit begonnen als journalist, maar inmiddels houdt hij zich al meer dan 10 jaar bezig met conceptontwikkeling, contentcreatie en marketing automation. Ontwikkelingen in de onlinewereld volgt hij op de voet, en hij is altijd op zoek naar nieuwe en slimme manieren om organisaties bij elkaar te brengen.