Pre-sales Consultant

Maurice WehrmeijerVacatures

De functie Pre-sales Consultant bij PQR bezorgt je elke dag weer nieuwe en verrassende uitdagingen. Bij onze klanten los je samen met je salescollega’s complexe vraagstukken op. Je bent de schakel tussen de accountmanagers, de tenderdesk en de consultants.

Met jouw teamgerichte instelling geef je collega’s, prospects en klanten advies op het gebied van de PQR-oplossingen. Gezamenlijk hebben jullie het doel de meest commerciële en technisch en kwalitatief beste oplossingen aan onze klanten voor te leggen met een goed onderbouwd advies. Je weet de bedrijfsdoelstellingen van de klant te vertalen naar een innovatieve IT-oplossing.

Vanuit jouw rol houd je overzicht en met je kennis van de veranderende markt neem je collega’s mee in de nieuwste trends en ontwikkelingen, onder andere op het gebied van cloud. Je bent kritisch, denkt mee en bent het aanspreekpunt voor technische vragen.

Als pre-sales consultant ben je binnen PQR een aanwinst die successen opbouwt. Zoek jij een baan waarin je jouw kennis, kunde, creativiteit en oplossend vermogen dagelijks kan inzetten? En ontwikkel je jezelf door te leren en te verbeteren? In deze functie krijg jij hier alle ruimte voor.

Dit ga je doen:

 • Het adviseren van collega’s, prospects en klanten op het gebied van IT Infrastructuren en werkplekoplossingen, zowel on-premises als in de cloud;
 • Het meewerken aan de beantwoording van offerteaanvragen en aanbestedingen;
 • Het inventariseren, analyseren, uitwerken en oplossen van uitdagingen;
 • Conceptueel en technisch design van de beste oplossing voor de klant;
 • Je bent een specialist en vraagbaak op jouw kennisgebieden (waaronder VDI, SBC, Microsoft365, virtualisatie en cloud);
 • Het delen van kennis en kunde met collega’s, prospects en klanten.

Waarom PQR?

PQR is een snelgroeiende IT-organisatie en dé cloud integrator van Nederland. Rust, dat is wat PQR maakt voor onze klanten. Dat doen we op een bevlogen en betrokken wijze – niet passief – daarom ‘maken’ we rust. Bij PQR draaien diensten niet om IT maar om oplossingen en de mensen die we daarmee helpen.

Rust is wat wij maken en daarin willen wij de beste zijn in Nederland – zodat onze klanten kunnen werken en groeien. Bevlogen, trots, slim en uitdagend zijn onze kernwaarden. Deze vind je overal terug: in onze visie, maar ook in onze manier van werken en omgaan met elkaar.

De communicatielijnen binnen ons bedrijf zijn superkort, de bedrijfscultuur is informeel. En natuurlijk: ‘work hard, play hard’. Daarom organiseren we regelmatig leuke activiteiten tijdens en buiten kantoortijd.

Verder heeft PQR heeft de hoogst haalbare partnerstatussen van o.a. HPE, Nutanix, Microsoft, VMware, Citrix en Ivanti / RES Software.

Functie-eisen:

 • Je hebt minimaal HBO-werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een technische en/of adviserende rol;
 • Je hebt aantoonbare professionele kennis en ervaring op het gebied van storage, back-up, virtualisatie en cloud;
 • Je hebt kennis van HPE Server en Storage, Nutanix, Rubrik, Veeam en/of VMware;
 • Kennis en ervaring met Managed Services is een pré;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt overzicht over de totale infrastructuur en bent in staat verschillende oplossingen naast elkaar te zetten en de beste oplossing voor de klant te bepalen;
 • Je kunt klanten adviseren in de beste strategie richting een (hybride) cloudoplossing en de bijbehorende dienstverlening;
 • Je kunt de complexe techniek eenvoudig vertalen naar de klant;
 • Je bent bereid nieuwe technologie te adopteren en je hiervoor te certificeren.

Competenties:

Klantgericht, resultaatgericht, kwaliteitsgericht, marktgericht, organisatiesensitief, teamplayer, overtuigingskracht

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie bij dé marktleider op het gebied van geavanceerde IT-infrastructuren, werken met professionals op hoog kennisniveau en een grote mate van zelfstandigheid. Je krijgt een uitstekend salaris en tevens bieden we je uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en keuzemogelijkheden in telefoon en laptop.

Let op: in oktober gaat PQR verhuizen. Onze beide vestigingen gaan gezamenlijk verder als één groot PQR-HQ op de Secoya Campus in Utrecht.

Rustmaker-in-spe?

Solliciteer direct

Vul het formulier in op de vacaturepagina van de positie die je ambieert en upload je cv.


Geplaatst door
Maurice Wehrmeijer

Maurice Wehrmeijer

Maurice is online marketeer en contentstrateeg bij PQR. Ooit begonnen als journalist, maar inmiddels houdt hij zich al meer dan 10 jaar bezig met conceptontwikkeling, contentcreatie en marketing automation. Ontwikkelingen in de onlinewereld volgt hij op de voet, en hij is altijd op zoek naar nieuwe en slimme manieren om organisaties bij elkaar te brengen.