Inside Accountmanager

Maurice WehrmeijerVacatures

inside accountmanager

Ben je een startende professional en op zoek naar een baan waarin je tussen strategie, de business en de nieuwste technologieën staat? Wil je kennismaken met grote spelers op de nationale en internationale IT-markt? PQR biedt een opleidingstraject voor starters aan waarbij dit allemaal aan de orde komt. Ben je daarnaast slim, nieuwsgierig, energiek en heb je affiniteit met IT? Dan is PQR op zoek naar jou!

De baan van Inside Accountmanager is een van de Young Talent-functies binnen PQR. Je doorloopt een intern opleidingstraject binnen de organisatie en krijgt de mogelijkheid om jezelf alle skills voor de functie als Inside Accountmanager binnen een tijdspad van 2 à 3 jaar eigen te maken. De functie biedt je een mooie ingang om veel kennis en ervaring op te doen binnen IT: een uitgelezen mogelijkheid om je salescarrière een vliegende start te geven!

In deze rol heb je als doel de strategische relatie tussen de klant en PQR te onderhouden. Je bouwt effectief aan je klantenrelaties en de beste customer experience, weet nieuwe kansen te identificeren en PQR-producten en -diensten te verkopen. Als echte ‘rustmaker’ neem je je klant mee in zijn reis naar de beste oplossingen.

Bij PQR ben je omgeven door de beste specialisten en (Pre-)sales Consultants. Je bent een echte teamplayer en weet goede relaties met je collega’s op te bouwen. Ook ga je de samenwerking aan met de Pre-sales Accountmanagers van onze leveranciers als HPE, Microsoft, VMWare en Amazon. Je gaat regelmatig mee naar de klant.

Groeipad

 • Je begint in een uitgebreid onboardingprogramma bij PQR, bestaande uit een intern opleidingstraject en trainingen van diverse leveranciers (wellicht in het buitenland).
 • Hoe snel jij jezelf ontwikkelt? Dat heb je zelf in de hand bij PQR. Wij bieden jou de coaching en ondersteuning die je nodig hebt en je krijgt een buddy toegewezen. Wij verwachten jou binnen 2 à 3 jaar volledig klaar te stomen voor een volgende stap in je carrière.
 • Tijdens dit traject doe je brede ervaring op met vooraanstaande klanten en leveranciers in lokale overheid, zorg, educatie en het commerciële segment.
 • Deze baan geeft je mogelijkheden om door te groeien naar Sales- en Marketing-functies, maar ook naar meer IT-inhoudelijke rollen zoals Projectmanager of Technisch Consultant.

Dit ga je leren en doen

 • Bestaande en potentiële nieuwe klanten actief benaderen om hun uitdagingen boven tafel te krijgen;
 • Inspelen op de behoefte van de klant en hen helpen de beste oplossing te vinden om ze een passend advies en aanbieding voor te leggen;
 • In gesprek blijven voor innovatie en optimalisatie van de business van de klant;
 • Uitbreidingsmogelijkheden van onze producten en diensten bij de klant identificeren;
 • Bouwen aan klantenrelaties en de beste customer experience ambiëren;
 • Kennis van het producten- en dienstenportfolio van PQR ontwikkelen en in staat zijn om in te kunnen spelen op de veranderende markt;
 • Kennis opdoen en up-to-date houden met betrekking tot de nieuwste ontwikkelingen en technologieën als Public Cloud, IoT, Hybrid IT, IaaS, Big Data en Digital Transformation;
 • Inzetten van social networking om je DMU samen te stellen;
 • Vastlegging van de dagelijkse salesactiviteiten in CRM voor het voorbereiden van rapportages, forecasts en het managen van je pipeline.

Functie-eisen

 • Pas afgestudeerde HBO+- of WO-geschoolde en/of startende professional, het liefst met een business gerelateerde studieachtergrond;
 • Je bent energiek en bevlogen en hebt een duidelijk groeipad voor ogen;
 • Je denkt altijd in oplossingen en mogelijkheden;
 • Je bent ondernemend, nieuwsgierig en in staat om informatie snel eigen te maken;
 • Met jouw resultaatgerichte instelling zie je het als uitdaging om met targets te werken;
 • Je zoekt graag de connectie op met klanten en collega’s en bent een echte teamplayer.

Competenties

Ondernemend – nieuwsgierig – doelgericht – communicatief vaardig – overtuigend – samenwerkend – energiek – oplossingsgericht – commercieel – adviserend

Waarom PQR?

PQR is een organisatie die al bijna 30 jaar bekend staat om haar kennis, professionaliteit en kwaliteit. De afgelopen jaren hebben we ons portfolio uitgebreid met Managed Services. Daardoor adviseren, leveren, bouwen en nemen we ook de verantwoording voor de continuïteit in de jaren erna: een ontwikkeling die nauw aansluit bij de behoeftes van onze klanten. Met haar SpaceHub-propositie heeft PQR een duidelijke visie en dienstverlening rondom hybride en multicloud-oplossingen.

Rust, dat is wat PQR maakt voor onze klanten. Dat doen we op een bevlogen en betrokken wijze – niet passief – daarom ‘maken’ we rust. Bij PQR draaien diensten niet om IT maar om oplossingen en de mensen die we daarmee helpen. Rust is wat wij maken en daarin willen wij de beste zijn in Nederland – zodat onze klanten kunnen werken en groeien. Bevlogen, trots, slim en uitdagend zijn onze kernwaarden. Deze vind je overal terug, in onze visie, maar ook in onze manier van werken en met elkaar omgaan.

Binnen PQR is er veel ruimte voor goede ideeën en staan we open voor nieuwe initiatieven. Je werkt in een open cultuur, waarin hard werken en plezier maken hand in hand gaan en waar geen dag hetzelfde is. De communicatielijnen binnen ons bedrijf zijn superkort, de bedrijfscultuur is informeel. En natuurlijk: ‘work hard, play hard’: daarom organiseren we regelmatig leuke activiteiten tijdens en buiten kantoortijd.

Wat bieden wij je verder?

Een uitdagende functie bij dé marktleider op het gebied van geavanceerde IT-infrastructuren, werken met professionals op hoog kennisniveau en een grote mate van zelfstandigheid. We bieden een mooi salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals keuzemogelijkheden in telefoon en laptop.

Je zult werken vanuit ons nieuwe hoofdkantoor op de Secoya Campus in Utrecht, waar we in oktober 2019 intrekken.

Rustmaker-in-spe?

Solliciteer direct

Vul het formulier in op de vacaturepagina van de positie die je ambieert en upload je cv.


Geplaatst door
Maurice Wehrmeijer

Maurice Wehrmeijer

Maurice is online marketeer en contentstrateeg bij PQR. Ooit begonnen als journalist, maar inmiddels houdt hij zich al meer dan 10 jaar bezig met conceptontwikkeling, contentcreatie en marketing automation. Ontwikkelingen in de onlinewereld volgt hij op de voet, en hij is altijd op zoek naar nieuwe en slimme manieren om organisaties bij elkaar te brengen.