Controller

Maurice WehrmeijerVacatures

money

Durf jij te staan voor de winstgevendheid van een groeiend IT-bedrijf? Ben jij een allrounder en denk je graag mee over complexe administratieve processen rondom contracten en projecten binnen onze Services Unit? Dan is de functie van Controller bij PQR zeker iets voor jou!

Je komt te werken in een finance team met 6 collega’s, en je hebt een essentiële rol in het maandelijkse facturatieproces en de contract- en projectadministratie. Na 12 maanden zal de focus in de deze rol naar controlling verschuiven, na implementatie van ons nieuwe ERP-systeem.

Als Controller bij PQR heb je een mooie brede rol waarbinnen je van Sales tot Operatie een spin in het web bent, van verkoopproces, projectadministratie tot contractadministratie. Met jouw kritische blik zoek je de samenwerking op met onze Serviceorganisatie. Je zet je kennis over finance en contracten in om je collega’s een goed cijfermatig inzicht te geven over klanten, contracten en projecten.

In deze functie heb je te maken met zowel interne contacten (Management, Service Delivery Managers, Operations en Sales) als externe contacten (klanten en leveranciers). Daarnaast ben je een echte ondersteuner voor financiële vragen uit de business. Je rapporteert direct aan de CFO.
Spreekt het je aan om in een positie te werken waarbij er goede mogelijkheden zijn om verder te groeien? En ben je net als ons nieuwsgierig om je te verrijken met nieuwe kennis? Dan zien we jou graag als onze nieuwe collega in ons team.

Dit ga je doen:

 • Opstellen diverse maandelijkse financiële rapportages, waarvan facturatie PQR Managed Diensten en projectadministratie/bepaling van onderhanden werk belangrijke voorbereidende werkzaamheden in de cyclus zijn
 • Budgettering en forecasting van omzet en kosten klantcontracten
 • Vormgeven en optimaliseren van financiële processen en procedures
 • Analyseren van managed services contracten
 • Leveren van administratieve ondersteuning bij business vraagstukken (rapportages, informatievoorziening met betrekking tot historie van een klant, status van contracten en langlopende projecten)

Waarom PQR?

PQR is een organisatie die al bijna 30 jaar bekend staat om haar kennis, professionaliteit en kwaliteit. De afgelopen jaren hebben we ons portfolio uitgebreid met Managed Services. Daardoor adviseren, leveren, bouwen en nemen we ook de verantwoording voor de continuïteit in de jaren erna: een ontwikkeling die nauw aansluit bij de behoeftes van onze klanten. Recentelijk heeft PQR met SpaceHub haar visie en dienstverlening rondom hybride en multicloud-oplossingen gelanceerd.

Rust, dat is wat PQR maakt voor onze klanten. Dat doen we op een bevlogen en betrokken wijze – niet passief – daarom ‘maken’ we rust. Bij PQR draaien diensten niet om IT maar om oplossingen en de mensen die we daarmee helpen. Rust is wat wij maken en daarin willen wij de beste zijn in Nederland – zodat onze klanten kunnen werken en groeien. Bevlogen, trots, slim en uitdagend zijn onze kernwaarden. Deze vind je overal terug, in onze visie, maar ook in onze manier van werken en met elkaar omgaan.

Binnen PQR is er veel ruimte voor goede ideeën en staan we open voor nieuwe initiatieven. Je werkt in een open cultuur, waarin hard werken en plezier maken hand in hand gaan en waar geen dag hetzelfde is. De communicatielijnen binnen ons bedrijf zijn superkort, de bedrijfscultuur is informeel. En natuurlijk: ‘Work hard, play hard’; daarom organiseren we regelmatig leuke activiteiten tijdens en buiten kantoortijd.

Functie-eisen:

 • Je hebt een financiële opleiding op HBO-werk- en denkniveau;
 • Jouw ervaring met financiële informatie- en rapportagesystemen is uitstekend te noemen. PQR gebruikt Exact, Autotask en Lucanet;
 • Je hebt 3-4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en hebt kennis en ervaring op het gebied van (financial) control;
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
 • Je neemt je verantwoording en werkt secuur;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en gevoel voor humor;
 • Je hebt een flexibele instelling;
 • Je weet goed prioriteiten te stellen en verwachtingen te managen.

Wat bieden wij je?

Een uitdagende functie bij dé marktleider op het gebied van geavanceerde IT-infrastructuren, werken met professionals op hoog kennisniveau en een grote mate van zelfstandigheid. Je krijgt een uitstekend salaris en tevens bieden we je uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en keuzemogelijkheden in telefoon en laptop.

Let op: in oktober gaat PQR verhuizen. Onze beide vestigingen gaan gezamenlijk verder als één groot PQR-HQ op de Secoya Campus in Utrecht.

Rustmaker-in-spe?

Solliciteer direct

Vul het formulier in op de vacaturepagina van de positie die je ambieert en upload je cv.


 

Geplaatst door
Maurice Wehrmeijer

Maurice Wehrmeijer

Maurice is online marketeer en contentstrateeg bij PQR. Ooit begonnen als journalist, maar inmiddels houdt hij zich al meer dan 10 jaar bezig met conceptontwikkeling, contentcreatie en marketing automation. Ontwikkelingen in de onlinewereld volgt hij op de voet, en hij is altijd op zoek naar nieuwe en slimme manieren om organisaties bij elkaar te brengen.