Controller

Maurice WehrmeijerVacatures

money

Durf jij te staan voor jouw verantwoording van de omzet van een groeiend IT-bedrijf? Ben jij een allrounder en denk je graag mee over verbetering? Dan is de functie van Controller bij PQR zeker iets voor jou!

Binnen een finance-team van 3 administrateurs, een controller, finance manager en CFO, ben je verantwoordelijk voor budget, analyses, rapportages en diverse financieel-administratieve processen voor de bedrijfsunit Managed Services. Je streeft juistheid, volledigheid en tijdigheid van de verantwoording van omzet na.

Als Controller bij PQR heb je een mooie brede rol waarbinnen je bij alle facetten betrokken bent, van prijsbepaling voor nieuwe contracten, winstgevendheidsanalyses en projectadministratie tot facturatie. Met jouw capaciteiten ben je de spil tussen budgettering, operatie en kwaliteit. Je hebt een essentiële rol in het bouwen en verder winstgevend maken van deze snel groeiende dienst binnen PQR.

In deze functie heb je te maken met zowel interne contacten (Service Delivery Managers, Unit Managers en Sales) als externe contacten (klanten en leveranciers). Daarnaast ben je een echte ondersteuner voor financiële vragen uit de business. Je rapporteert direct aan de CFO.

Spreekt het je aan om in een positie te werken waarbij er goede mogelijkheden zijn om deze uit te breiden? En ben je net als ons nieuwsgierig om je te verrijken met nieuwe kennis? Dan zien we jou graag als onze nieuwe ‘rustmaker’ in ons team.

Dit ga je doen:

 • Analyseren van balans en P&L, en de samenhang daarvan met operationele plannen;
 • Opstellen, controleren en helpen verbeteren van verbeterplannen van dienstverleningscontracten aan de directie van PQR;
 • Validatie standaard prijslijsten voor dienstverlening;
 • Ondersteuning bieden bij de implementatie van ons nieuwe ERP-systeem;
 • Zorgen voor de verdere optimalisatie en, waar nodig, standaardisatie van de werkzaamheden;
 • Ad hoc informatie vertrekken met betrekking tot financiële vraagstukken;
 • Opstellen van operationele plannen en forecasts.

Waarom PQR?

PQR is een organisatie die al bijna 30 jaar bekend staat om haar kennis, professionaliteit en kwaliteit. De afgelopen jaren hebben we ons portfolio uitgebreid met Managed Services. Daardoor adviseren, leveren, bouwen en nemen we ook de verantwoording voor de continuïteit in de jaren erna: een ontwikkeling die nauw aansluit bij de behoeftes van onze klanten. Recentelijk heeft PQR met SpaceHub haar visie en dienstverlening rondom hybride en multicloud-oplossingen gelanceerd.

Rust, dat is wat PQR maakt voor onze klanten. Dat doen we op een bevlogen en betrokken wijze – niet passief – daarom ‘maken’ we rust. Bij PQR draaien diensten niet om IT maar om oplossingen en de mensen die we daarmee helpen. Rust is wat wij maken en daarin willen wij de beste zijn in Nederland – zodat onze klanten kunnen werken en groeien. Bevlogen, trots, slim en uitdagend zijn onze kernwaarden. Deze vind je overal terug, in onze visie, maar ook in onze manier van werken en met elkaar omgaan.

Binnen PQR is er veel ruimte voor goede ideeën en staan we open voor nieuwe initiatieven. Je werkt in een open cultuur, waarin hard werken en plezier maken hand in hand gaan en waar geen dag hetzelfde is. De communicatielijnen binnen ons bedrijf zijn superkort, de bedrijfscultuur is informeel. En natuurlijk: ‘Work hard, play hard’; daarom organiseren we regelmatig leuke activiteiten tijdens en buiten kantoortijd.

Functie-eisen:

 • Je hebt een financiële opleiding op HBO-werk- en denkniveau;
 • Jouw ervaring met financiële informatie- en rapportagesystemen is uitstekend te noemen. PQR gebruikt Exact, Autotask en Lucanet;
 • Je hebt 3-4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en hebt kennis en ervaring op het gebied van (financial) control;
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
 • Je neemt je verantwoording en werkt secuur;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en gevoel voor humor;
 • Je hebt een flexibele instelling;
 • Je weet goed prioriteiten te stellen en verwachtingen te managen.

Wat bieden wij je?

Een uitdagende functie bij dé marktleider op het gebied van geavanceerde IT-infrastructuren, werken met professionals op hoog kennisniveau en een grote mate van zelfstandigheid. Je krijgt een uitstekend salaris en tevens bieden we je uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en keuzemogelijkheden in telefoon en laptop.

Let op: in oktober gaat PQR verhuizen. Onze beide vestigingen gaan gezamenlijk verder als één groot PQR-HQ op de Secoya Campus in Utrecht.

Rustmaker-in-spe?

Solliciteer direct

Vul het formulier in op de vacaturepagina van de positie die je ambieert en upload je cv.


 

Geplaatst door
Maurice Wehrmeijer

Maurice Wehrmeijer

Maurice is online marketeer en contentstrateeg bij PQR. Ooit begonnen als journalist, maar inmiddels houdt hij zich al meer dan 10 jaar bezig met conceptontwikkeling, contentcreatie en marketing automation. Ontwikkelingen in de onlinewereld volgt hij op de voet, en hij is altijd op zoek naar nieuwe en slimme manieren om organisaties bij elkaar te brengen.