PQR, een IT-dienstverlener gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van werkplekken en ICT-infrastructuren en Northwave, specialist in informatieveiligheid, bieden klanten vanaf nu gezamenlijk de mogelijkheid compleet geïntegreerde IT- en security-diensten af te nemen voor een vaste prijs per werkplek per maand.

“Ondanks dat onze beheerde werkplekken en infrastructuur altijd al voorzien zijn van goede security basishygiëne, zien we dat klanten steeds vaker specifieke security-wensen hebben zoals monitoring, detectie en response-diensten. Steeds vaker komen daar security- en privacymanagement, een ISO27001-certificering, pentesten of het verbeteren van cyberveilig gedrag bij. Dat is een vak apart. Onze klanten verwachten de beste kwaliteit, daarom kiezen wij ervoor om samen te werken met een partij die zich daarin heeft gespecialiseerd. Northwave hoort al jaren tot de top in Nederland. Omdat we ook nog eens vlak bij elkaar in het Utrechtse Papendorp gevestigd zijn, maakt dat het extra efficiënt om ook een goede operationele samenwerking te bouwen“, zegt Marijke Kasius, Operationeel Directeur van PQR

Het Northwave Satellite SOC, dat als onderdeel van de samenwerking is gerealiseerd in het beheercentrum van PQR, is op 13 april virtueel geopend. Veel van de dienstverlening van PQR draait op Microsoft, vaak in de Azure-cloud. Daarom concentreren beide bedrijven hun samenwerking rondom het cloud-native Azure Sentinel Siem-platform. Het Satellite SOC is verbonden met het grote Northwave SOC in het Europese hoofdkantoor van het security-bedrijf, dat ook in Utrecht is gevestigd. Omdat het PQR SOC fysiek deel uitmaakt van het PQR-beheercentrum en is geïntegreerd met het Northwave SOC, krijgen PQR-klanten toegang tot de unieke expertise van Northwave. Dat zorgt ervoor dat incidenten met de minst mogelijke vertraging door PQR en Northwave-specialisten worden afgehandeld.

“Goede dienstverlening kan alleen als je schaal in je voordeel laat werken. Dan kun je experts namelijk daar inzetten, waar ze de meeste waarde voor klanten hebben. Samen zijn we daarin heel efficiënt. Onze analisten houden false positive security-alarmen weg bij de IT-specialisten van PQR. Die kunnen hun aandacht dus houden bij het leveren van de best werkende werkplek. Samen kunnen we ook veel meer orchestreren en automatiseren. Alleen bij een echt incident vragen we elkaars onverdeelde aandacht. Onze teams trainen daar regelmatig op. Zo kunnen we een incident steeds sneller oplossen en dus de kans op schade verder verkleinen”, aldus Christiaan Ottow, CTO van Northwave.

Met de samenwerking ontstaat een uniek aanbod voor klanten. De beheerde werkplekken van PQR, die standaard zijn uitgerust met veel functionaliteiten, kunnen zo worden uitgebreid met een complete lijst aan slimme security-maatregelen. Van endpoint-protectie en awareness-programma’s tot en met volledig ISO gecertificeerd security- en privacymanagement (ISMS en AVG). Op basis van een heldere ‘menukaart’ kan een klant dus integraal zijn hele IT- en informatiebeveiligingsvraagstuk uitbesteden voor een vaste prijs per werkplek per maand.

“PQR en Northwave kennen beiden hun kracht. We zijn er aan gecommitteerd om elk te blijven doen waar we goed in zijn. Door goed samen te werken creëren we meer waarde voor onze gezamenlijke klanten.”, verklaart Steven Dondorp, CEO van Northwave. “Alleen met dat uitgangspunt als basis kunnen we samen de beste bijdrage leveren aan de veilige digitale reis van onze klanten. Samen zorgen we voor rust ook op dat terrein zodat onze klanten zich op hun core-processen kunnen blijven concentreren. IT en IT security zijn dan opeens niet meer belangrijk, want het is gewoon goed geregeld”, vult Erik Wiechers, CEO van PQR aan.

Geplaatst door

PQR

PQR streeft elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service. Strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. IT-advies. Future workspace.