GoogleNewsCheap Amoxil Online

PQR-fonds

Het PQR-fonds ondersteunt maatschappelijke projecten met ICT-middelen of met een financiële bijdrage

Ondernemen houdt meer in dan alleen resultaten boeken. Waarden die te maken hebben met een gezonde en respectvolle omgang met mens, milieu en maatschappij laten we bij PQR eveneens meewegen in onze bedrijfsvoering. Wij willen actief betrokken zijn bij onze klanten, onze medewerkers en onze partners en zijn ons bewust van onze rol in de samenleving.

In 2005 is op initiatief van onze medewerkers het PQR-fonds opgericht. Hiermee worden kleinschalige projecten ondersteund, waarbij de inzet van ICT of een financiële bijdrage de situatie verbetert van kinderen, maar ook van volwassenen, die ziek, gehandicapt of anderszins beperkt zijn. Zo hebben wij in 2013 maar liefst 18 doelen ondersteund zoals Celebrate Creatief Leren, Dokter A. VerschoorschoolHet Beterboek, Manege De Hazelaar, Stichting Ambulance Wens, Stichting DaDa, Stichting Kind en Ziekenhuis, Vlaamse Liga tegen Kanker en nog meer.

Daarnaast versterken we graag onze collegiale banden door het organiseren van activiteiten buiten de werksfeer om of zetten we ons in voor een goed doel zoals Stichting Spieren voor Spieren, of fietsen we voor het goede doel de Mont Ventoux of de Alpe d'Huez op. Oude laptops worden intern voor een kleine bijdrage doorverkocht. Deze opbrengst komt vervolgens volledig ten gunste van het PQR-fonds.

Logo-AidsFondsMet een spraakmakende workshop in Groblersdaal in Zuid-Afrika werd eind augustus 2013 de start van het Ndlovu Research Consortium ingeluid. In deze workshop richtten gevestigde wetenschappers samen met collega's van de Ndlovu Care Group zich op het vaststellen van onderzoeksprioriteiten voor de preventie, prognose en behandeling van HIV in relatie met hart- en vaatziekten (Zie ook: Aids Fonds). Het PQR-fonds heeft een financiële bijdrage geleverd waarmee het onderzoekscentrum 15 fingerprint readers en 5 webcams kon aanschaffen voor een gedegen patiëntidentificatie.

Alpe D'huzesAlpe d'HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto "Opgeven is geen optie" wordt op één dag de legendarische Alpe d'Huez tot zes keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Het PQR-fonds heeft in zowel 2012 als in 2013 aan deze actie bijgedragen middels sponsoring van een aantal sportieve deelnemers. Daarnaast heeft PQR, samen met HP, in 2013 in een team deelgenomen aan 'Golven met Sterren', met als doel geld op te halen voor Alpe d’Huzes.

Logo-CelebrateCreatiefLerenDe benefietconferentie 'Celebrate Creatief Leren' is een feest van meervoudige intelligentie en gaat over de acht vormen van intelligentie, die in het onderwijs effectiever kunnen worden aangesproken. Een conferentie met presentaties en workshops over de laatste ontwikkelingen voor zorgverleners, beleidsmakers en onderwijsdeskundigen. Met advies voor ouders en docenten over het herkennen van intelligentie bij kinderen. En bovenal een unieke kans voor jongeren en andere betrokkenen om ervaringen uit te wisselen! PQR was, dankzij het PQR-fonds, één van de sponsoren van de benefietconferentie in 2013. De opbrengst hiervan is gegaan naar het Centrum voor Creatief Leren.

 

Logo-ColSensation2013-KWFOp 14 september 2013 werd ColSensation 2013 georganiseerd. Hét evenement voor de avonturier die zich graag tot het uiterste inspant om zo een sportieve prestatie neer te zetten en een bijdrage te leveren aan een noodzakelijk doel. Deelname aan ColSensation geeft men de mogelijkheid met iets groters bezig te zijn dan jezelf, samen met gelijkgestemden, ieder met zijn eigen motivatie. Het PQR-fonds heeft een team gesponsord die de sportieve uitdaging is aangegaan om de Mont Ventoux te beklimmen. Het doel van deze actie was samen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. KWF kankerbestrijding heeft als doel minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.