Informatie

Kosteneffectieve technologie die aansluit bij uw behoeften

Zo kunt u zich richten op datgene waar u goed in bent: uw bedrijf runnen!

logo IntelHet zelf ontwerpen, samenstellen en installeren van een complete IT-infrastructuur is een tijdrovende en uitdagende klus. Klanten zoeken daarom een universeel Converged Infrastructure platform dat hen de vrijheid en flexibiliteit biedt om snel oplossingen te implementeren voor hun bedrijfsbehoeften. Met HP Converged System, gebaseerd op het HP BladeSystem met HP ProLiant BL460c Gen8 servers met Intel® Xeon® processor E5-2600 series, is de klus snel geklaard.

Een alles-in-een-configuratie waarin server, netwerk en alle andere elementen worden samengebracht voor krachtig datamanagement. Heeft u ooit sneller een datacenter ingericht?

Architectuur

plaatje HPConvergedSystemDe HP ConvergedSystem startconfiguratie bestaat uit een zeer complete serie componenten. De startconfiguratie combineert het ProLiant Blade server-model op basis van Intel® processoren, opslagsystemen, netwerken en managementsoftware in een compleet geïntegreerde oplossing. HP ConvergedSystem is geoptimaliseerd voor virtualisatie en wordt geleverd inclusief managementplatform voor eenvoudig beheer.

Met HP ConvergedSystem beschikt u over een schaalbare, geïntegreerde IT-oplossing met brede kenmerken en toepassingsmogelijkheden. De geconvergeerde infrastructuur is geoptimaliseerd voor virtuele workloads, biedt ondersteuning voor meerdere hypervisors en besturingssystemen en is schaalbaar, flexibel en eenvoudig uit te breiden.

De geïntegreerde management tools bieden "Single-pane-of-glass" beheer, intelligent automatiserings - en lifecycle management en applicatie-tot -infrastructuur door inzet van de meegeleverde CloudSystem Matrix Operating environment.

Eenvoud en gebruiksgemak

Uit onderzoek van IDC is gebleken dat bedrijven die migreerden naar het platform met HP Blade servers platform in slechts zeven maanden hun investering hadden terugverdiend en hun datacenterkosten met maar liefst 68% konden terugdringen. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een complete datacenter infrastructuur, voor o.a. serveropslag en gegevensopslag voor één prijs. En PQR als gecertificeerde HP-businesspartner die het voor u installeert, configureert en optimaliseert. Maak dus kennis met HP ConvergedSystem!

HP ConvergedSystem

Breng u IT-omgeving naar een hoger niveau. De HP alles-in-één configuratie biedt u de volgende voordelen:

 • Eenvoud
 • Betaalbaar
 • Convergentie
 • Upgraden
 • Virtualiseren

HP OneView

HP OneView is het eerste softwareplatform dat een modern en geïntegreerd platform creëert voor lifecycle management van HP Converged Infrastructure. HP heeft de ervaringen van de consumentwereld gemapped naar de complexe taak van infrastructure management, zodat uw IT-team de voordelen van een natuurlijke en interactieve manier van samenwerken ten volle kan benutten.

Deze aanpak verschuift de management focus van 'hoe devices werken' naar 'hoe mensen werken.' Met een ongekend gebruiksgemak, kunt u uw IT-omgeving nu sneller implementeren en beheren, tegen lagere kosten, terwijl u de productiviteit maximaliseert.

HP OneView sluit de kloof tussen complexe vragen vanuit de business en wat IT kan leveren door beheer, apparatuur en processen in een gemeenschappelijk platform onder te brengen.

Lees meer over wat HP OneView biedt aan ondersteuning voor uw huidige HP BladeSystem en ProLiant omgeving.

Interesse in HP ConvergedSystem?

Wilt u meer informatie over HP ConvergedSystem? PQR adviseert u en denkt met u mee over het Datacenter van Morgen. Neem contact op met PQR. Of bekijk de HP-handout met belangrijke en relevante productinformatie.


Intel, het logo van Intel, Xeon en Xeon Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.

www.twitter.com/PQRnl

Eindgebruiker = business consumer?

Waarom zien we steeds meer een focus op de mobiele organisatie en de mobiele Werkplek van Morgen? De belangrijkste aanleiding hiervoor is de veranderde houding van de traditionele gebruiker. De moderne eindgebruiker is een business consumer geworden. Het woord ‘eindgebruiker’ impliceert een situatie waarbij IT bepaalt en de eindgebruiker gebruikt. ‘Business consumer’ heeft een andere lading. Deze term laat doorschemeren dat de gebruiker consumeert, ook zakelijk. Hij bepaalt zelf en geeft aan wat hij nodig heeft voor zijn werk. IT is er om hem te helpen dit te realiseren.

Business-consumer

Nieuwe rol IT-organisatie

Dit heeft consequenties voor de rol van de IT-organisatie. Deze zal verder opschuiven van ‘gatekeeper’ naar ‘storekeeper’, waarbij de ‘storekeeper’ ook nog een ‘orchestrator’, een dirigent, wordt. Dat is nodig als we kijken naar het gemak waarmee de business consumer applicaties kan vinden en gebruiken aan de ene kant en de regels waaraan een organisatie moet voldoen aan de andere kant. Business consumers komen met een consumer mindset in een organisatie en verlangen (IT-)middelen om het werk te kunnen doen op de manier waarop zij dat willen. Zij verlangen en verwachten de Werkplek van Morgen.

De IT-organisatie wil aan deze wensen tegemoet komen onder de voorwaarde dat aan de regels van de organisatie zelf en die waaraan de organisatie ondergeschikt is, wordt voldaan. Omdat al deze verschillende belangen en partijen op één lijn moeten worden gebracht zullen de soft skills van de medewerkers van de IT-organisatie steeds belangrijker worden.

Disaster Recovery kan faillissement voorkomen

Een zware IT-storing - al of niet na een natuurramp - kan tot faillissement leiden. Disaster recovery c.q. business continuity planning kan dat voorkomen. Als men ten minste de 10 meest gemaakte fouten weet te vermijden, zegt Roberta Witty van Gartner.

Aandachtspunten bij herstelplannen

43 procent van de bedrijven die met een zware IT-storing te maken krijgen, gaat daaraan failliet, stelt Witty in de Amerikaanse publicatie Datamation. Ook bedrijven die wel een rampenplan hadden opgesteld, ontlopen dat lot niet per definitie. Soms door domme pech. Als je voorbereid bent op een stroomstoring van drie dagen, kan een storing van vijf dagen al fataal zijn. Dat overkwam een aantal bedrijven tijdens de overstromingen in New York na de verwoestingen door de storm Sandy, vorig jaar. Al wisten de best voorbereide bedrijven dat lot te ontlopen door tijdig hulpposten buiten het pad van de storm in te richten, constateert Witty. Maar veel herstelplannen gaan mis vanwege fouten en vergissingen die eenvoudig te vermijden waren geweest.

De 10 meest voorkomende volgens Witty

 1. Te weinig aandacht voor actualiteit en leesbaarheid van back-ups.
  Hoe goed je rampenplan ook is, het heeft weinig nut als je niet de juiste gegevens hebt om door te kunnen werken.
 2. Sleutelmedewerkers zijn niet betrokken bij het opstellen van het plan.
  Het is niet zozeer het plan, als wel het proces van planvorming die het verschil tussen slagen en falen bepaalt.
 3. Het rampenplan is onvoldoende getest.
  Onvoldoende geteste plannen leveren in de regel in de hectische praktijk onaangename verrassingen op, en bovendien ontbreekt het de betrokken medewerkers aan ervaring.
 4. Het rampenplan is onvoldoende gedetailleerd.
  Lang niet alle rampenplannen houden er rekening mee dat de procedures moeten worden uitgevoerd door mensen die dat voor het eerst doen, omdat de medewerkers die dat gewoonlijk doen, niet ter plekke zijn en daar niet kunnen komen.
 5. Het rampenplan wordt niet geactualiseerd.
  Daardoor houdt het geen rekening met veranderingen die in de configuratie of de organisatie worden aangebracht.
 6. Onvoldoende inzicht in wat de cruciale systemen zijn.
  Een organisatie kan alleen opstarten als alle cruciale applicaties en gegevens beschikbaar zijn; maar welke dat allemaal zijn, is lang niet altijd ten volle bekend.
 7. Onvoldoende capaciteit voor energie-opwekking.
  De gevolgen van een ramp voor de stroomvoorziening kunnen langer aanhouden dan u denkt. Te weinig brandstof voor uw noodgeneratoren brengt de IT dan alsnog op zijn knieën.
 8. Te weinig aandacht voor communicatie.
  In een rampsituatie kunnen ook vaste en mobiele communicatielijnen uitvallen. Weet u hoe u in dat geval de medewerkers op uitwijklocatie(s) kunt bereiken?
 9. Wachtwoorden niet beschikbaar.
  Dat systemen op een uitwijklocatie opgestart kunnen worden, betekent niet dat alle beheerders van die systemen ter plekke, of zelfs bereikbaar zijn. Wie daar niet op bedacht is, zal mogelijk niet al zijn systemen tijdig kunnen opstarten.
 10. Het rampenplan is niet beschikbaar.
  De medewerkers zullen het plan niet uit hun hoofd kennen en kunnen het dus niet uitvoeren, als het niet beschikbaar is. Opslaan op de vestiging waar je een rampenplan opstelt, is niet voldoende.

Back-up & Recovery Assessment

Voor organisaties die zeker willen zijn van een succesvolle back-up zonder (of met minimale) negatieve impact op productieprocessen en de hoogst mogelijke zekerheid dat hun data kan worden hersteld in het geval van een calamiteit, heeft PQR de Back-up & Recovery Assessment ontwikkeld. Neem contact op met PQR om hier nader over geïnformeerd te worden.

Maandag 16 september, 16.00 uur

Deze livestream wordt verzorgd door PQR-consultants Viktor van den Berg en Frans Oudendorp. Om de live-video, welke wordt gestreamd vanuit de studio SPS Now Live, te kunnen bekijken dient u maandag 16 september (16.00 uur) op deze pagina in te loggen met uw e-mailadres en het wachtwoord wat u per e-mail van ons heeft ontvangen.

Indien u zich niet vooraf geregistreerd heeft, maar wel graag de livestream bij wil wonen, dan kunt u dit wachtwoord gebruiken: PQRlive7

Heeft u tijdens de livestream vragen, stel deze dan via Twitter met #PQRlive. Indien u vooraf al een vraag heeft kunt u deze per e-mail sturen aan .

We wensen u alvast een interessante en plezierige livestream toe!

PS. Wilt u de PQR-livestream 16 september op uw mobiel bekijken? Klik dan hier.

PQR adviseert Citrix AppDNA 

Citrix AppDNA detijdvliegt

PQR begrijpt dat ondernemingen vele uitdagingen hebben als het om ondersteuning van toepassingen en hun server/pc-omgeving gaat. De ondersteuning voor Windows XP wordt beëindigd in april 2014 en Windows Server 2003 is reeds 'einde support'. Of je nu aan het overwegen bent om over te schakelen naar Windows 7, windows 8, Server 2008R2 of Server 2012 en/of naar een 64Bit platform, de tijd vliegt....

Citrix® XenApp® 4.5 en 5.0 zullen respectievelijk vanaf maart en july 2013 'einde Support' zijn. Dit betekent dat honderden bedrijfskritische toepassingen moeten worden omgezet naar zowel een nieuwe Windows-omgeving als een nieuw XenApp Platform. Dit om ondersteuning te kunnen garanderen.

PQR adviseert om Citrix AppDNA te gebruiken. AppDNA zal u:

 • helpen om uw toepassingen sneller en simpler naar een nieuw besturingssysteem te loodsen;
 • helpen huidige XenApp en Presentation Server-gebruikers om te zetten naar de nieuwste versies;
 • helpen bij het verminderen van de migratie risicos doormiddel van een acurate planning;
 • tijd en geld besparen - door het bedrijfskritische migratieproject naar het nieuwe besturingssysteem op tijd en onder budget af te leveren.

Citrix AppDNA vermindert de tijd, kosten en het risico voor een besturingssysteem migratie en toepassingsvirtualisatie door het automatiseren van compatabiliteit en migratiebeheer. AppDNA zal de stress die normaal aanwezig is bij een toepassingsmigratie verlichten en geeft u de garanties die nodig zijn voor een succesvolle migratie.

pdf-icoon Checklist voor de migratie van applicaties naar Windows 7

PQR heeft een speciale waardepropositie ontwikkeld waarbij we u een complete applicatie migratie business case bieden in drie dagen. Download de pdf en laat u informeren.

pdf-icoon Waardepropositie Citrix AppDNA