Usa Web Cash LoansCash Advance TexasBuy Viagra In ThailandGoogleNews

De PQR Building blocks zijn ontwikkeld om beter inzicht te krijgen in complexe ICT-omgevingen. De infrastructuur wordt met behulp van deze blokken opgesplitst in lagen en componenten waarbij raakvlakken en afhankelijkheden helder in beeld worden gebracht.

Het 'Building block-model' is een afgeleide van het OSI-model, waarbij de infrastructuur services de fysieke laag vormen waar alle bovenliggende lagen gebruik van maken. Iedere laag biedt services aan de lagen erboven en hogere lagen zijn telkens afhankelijk van de onderliggende laag.

In het Building block-model is een zogenaamde top-down approach gehanteerd. Beginnend bij de functionaliteit en beschikbaarheid van voorzieningen voor de eindgebruiker. Alle informatie die verkregen wordt aan de hand van deze bouwstenen vormt de basis voor de functionele en technische ontwerpen. Alle bouwstenen bij elkaar vormen uiteindelijk een geavanceerde ICT-infrastructuur.

buildingblocks

Access Scenarios
Er zijn verschillende mogelijkheden om toegang tot applicaties en desktops te krijgen. Access scenario's beschrijven alle mogelijke manieren om gebruik van deze services te kunnen maken. Werkplek scenario's beschrijven alle soorten devices die gebruikt kunnen worden om toegang tot applicaties en desktops te kunnen krijgen.

User Environment and Device Management
User Environment and Device Management services maken het beheer van applicaties, desktops en clients eenvoudig en effectief.

Application and Desktop Delivery
Application and Desktop delivery services zijn alle diensten die direct aan de eindgebruikers omgeving worden geleverd. Uiteindelijk gaat het een eindgebruiker om toegang tot applicaties en desktops.

Backend Services
Backend Services zijn alle services die application and desktop delivery diensten aandrijven.

Infrastructure Services
Hardware Services zijn de fysieke en virtuele basiscomponenten van een geavanceerde infrastructuur. Hardware services kunnen backend services ondersteunen.