Blogs

PQR-specialisten aan het woord

Lees hier onze PQR-blogs, waarin PQR-medewerkers u meer vertellen over een bepaald onderwerp. Dit varieert van strategische tot producttechnische thema's.

Update (juli 2014) Enterprise Mobility Management Smackdown - analyse van Airwatch by VMware, Citrix, Good Technology, Microsoft Enterprise Mobility suite, MobileIron, IBM Maas360 en meer!

Weet u het verschil tussen Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM)? Zijn de termen Enterprise Mobility, Bring Your Own (BYO) en Consumerization of IT (CoIT) u bekend? Bent u op zoek naar een onafhankelijk onderzoek naar de diverse Enterprise Mobilty Management (EMM) oplossingen en de (on)mogelijkheden van de verschillende vendoren? Dan is de Enterprise Mobility Management Smackdown een MUST read!

Dé oplossing voor BYO heet MAM

De meeste bedrijven hebben al een mobilitybeleid. Dit beleid gaat over 'werken op afstand', de thuiswerkmogelijkheden, het gebruik van eigen mobiele devices en vaak ook over richtlijnen voor privacy en beveiliging. Veel organisaties worstelen echter met de invulling van het Bring Your Own Device (BYOD) concept. Het lijkt erop dat Mobile Application Management (MAM) hierin verandering gaat brengen.

De verschillende verschijningsvormen van storage

IKEA kasten zijn goedkoper, kunnen vandaag worden gekocht en in elkaar gezet worden en doen wat zij moeten doen: inhoud opslaan. Pastoe kasten zijn exclusief, kosten meer en slaan ook inhoud op. Redenen om voor de ene of de andere kast te kiezen, hebben naast persoonlijke voorkeur ook met prijs, stabiliteit, betrouwbaarheid en degelijkheid te maken. Dat zien we ook terug bij storage-oplossingen.

Hands-on ervaring met Cloud Pod architectuur

In deze laatste blog over VMware Horizon 6 delen wij onze ervaringen met één van de nieuwe mogelijkheden van Horizon 6: Cloud Pod Architectuur. Wat zijn de use-cases, voor- en nadelen en hoe configureer je een Horizon View Cloud Pod Architectuur.

VMware Horizon View 6 versus Citrix XenApp/XenDesktop 7.5

Competitie is goed, competitie zorgt voor scherpte bij leveranciers. Het zorgt ervoor dat ze net dat tandje extra zetten om beter te worden dan de ander. De competitie in de EUC-markt is verschoven van Microsoft versus Citrix in de jaren 90 naar VMware versus Citrix. Natuurlijk is Microsoft ook nog een speler, maar niet eentje die de toon zet of vernieuwend bezig is.

Nieuwe mogelijkheden, nieuwe versies en verschillen met Citrix

Begin april van dit jaar heeft VMware Horizon 6 aangekondigd, een 'geïntegreerde' oplossing voor het beschikbaar stellen van applicaties en desktops. In dit artikel wordt u op de hoogte gebracht van de nieuwe mogelijkheden die Horizon 6 te bieden heeft, de nieuwe versies die beschikbaar zijn en wat de verschillen zijn met de oplossingen die Citrix hier tegenover stelt.