Beheer

Continuïteit gewaarborgd

Proactive services

De beheerwerkzaamheden voor uw complete ICT-domein kunnen een zware belasting zijn voor uw organisatie. Het ene moment zijn uw ICT-medewerkers dringend nodig om bedrijfskritische applicaties te beheren, dan weer worden specifieke kennis en vaardigheden vereist die u niet in huis heeft. PQR kan uw zorgen uit handen nemen met de Solution Advisor Service.

Dowload hier onze propositie Solution Advisor Service

Gedurende en ook na een project gaat PQR met u in gesprek over de wijze waarop u de ICT-infrastructuur in beheer wenst te nemen nadat de nieuwe omgeving aan u wordt opgeleverd. Dat is enerzijds mogelijk door zelf oplossingen te implementeren waarmee u de infrastructuur proactief kunt bewaken. Kennisoverdracht over het gebruik van en de dagelijkse operationele beheerwerkzaamheden is daarbij cruciaal. Met deze oplossingen kunt u de ICT-omgeving preventief bewaken, wordt u gealarmeerd voordat zich problemen voordoen en verhoogt u uiteindelijk de beschikbaarheid van IT zodat uw gebruikerstevredenheid zal stijgen.

PQR-strippenkaart

Voor het afnemen van onze helpdeskservice, gebaseerd op Service Level Agreements, heeft PQR een strippenkaart ontwikkeld. Hiermee bent u verzekerd van de juiste expertise wanneer het u uitkomt.

PQR-servicedesk

Om de dienstverlening omtrent de servicedesk te verbeteren heeft PQR besloten per 1 september 2012 een gedeelte van deze dienstverlening af te laten handelen door onze partner SPS. PQR heeft al jarenlang een vaste relatie met SPS voor wat betreft het ontzorgen van onze bestaande klanten op het gebied van IT-beheer. Neem in geval van technische problemen contact op met de PQR-servicedesk:

T 030 6629777 | servicedesk@pqr.nl

Managed Services met SPS

Anderzijds behoort outtasking van diverse beheerwerkzaamheden ook tot de alternatieven. Hierbij is het mogelijk om uw omgeving aan te sluiten op het netwerk operating center van één van onze strategische partners voor Managed Services. Hierdoor kunt u service levels afsluiten op het bewaken van de beschikbaarheid van diverse bedrijfsprocessen die worden ondersteund door ICT. Uw infrastructuur wordt daarmee proactief bewaakt. Verstoringen worden voorkomen en u wordt geadviseerd over capaciteitsplannen en trend analyses zodat u in staat wordt gesteld om vooruit te kijken en uw infrastructuur continu te optimaliseren. Deze regiefunctie nemen wij graag uit handen.

Niet alleen het beheer van de systemen in het datacenter, maar ook de werkplekken kunnen worden beheerd en gebruikersondersteuning kan worden gegeven. Onze partner is de spil in het web tussen uw organisatie en derde partijen. U wordt daardoor volledig ontzorgd zodat u zich kunt concentreren op de core business van uw organisatie en het automatiseren van bedrijfsprocessen. De rol van de IT verandert dan veel meer in service of SLA-manager waarbij de focus verplaatst naar business en IT alignment. Wilt u meer weten over de wijze waarop PQR u hierbij kan ondersteunen, neemt u dan contact op met uw PQR-contactpersoon of via info@pqr.nl.

Cue cards

PQR heeft Cue cards opgesteld die beschrijven hoe u een call kan aanmelden bij de fabrikant, de manier waarop de voortgang van een call gevolgd kan worden en de wijze waarop er via PQR geëscaleerd kan worden.

Download hier de Cue cards van Citrix, HP, Juniper, RES Software, Trend Micro en VMware

Wijziging in de Cue Cards van PQR
PQR heeft voor haar klanten Cue Cards opgesteld om het supportproces van diverse leveranciers toe te lichten. Bij de uitlevering van hard- en software aan onze klanten wordt een Cue Card meegestuurd. Hierop staat beschreven op welke wijze u een call...